Techniek

In de afgelopen 15 jaar heb ik zelf zo goed als alles geprobeerd op het gebied van hairweaving en ‘mijn’ manier van inzetten is voor mij en gelukkig ook voor mijn klanten de meest ideale. Omdat ik het zelf ook draag weet ik waar je tegenaan loopt en wat je niet wil.

Voorop staan de eisen; je moet het haar op een staart kunnen dragen; het moet onzichtbaar zijn (ook bij windkracht 6); niet schadelijk zijn voor je eigen haar en het moet er natuurlijk maar wel fabulous uitzien.

Alles is bij mij voorbij gekomen van lijmen, vlechtjes, kabeltjes, clipjes, en micro-ringetjes (op vele verkeerde manieren) tot een siliconen basis. Allemaal zichtbaar, schadelijk of wel een andere reden waardoor ik niet helemaal tevreden was.

Werkwijze inzetten
We maken een basisrand van micro-ringetjes waar we met draad het weavehaar aan naaien. Doordat het een stabiele basis is wordt het gewicht van het weavehaar gelijkmatig verdeeld en wordt je eigen haar niet afzonderlijk belast. Ook doordat er geen lijm of anders chemische producten worden gebruikt beperk je bij het uithalen van het weavehaar onnodige beschadiging aan je eigen haar. Het weavehaar bevestigen we onder en boven de ringetjes waardoor deze volledig worden ingesloten en onzichtbaar zijn, ook bij een staart.

Door het groeien van je eigen haar (het is niet de bedoeling dat het uitzakt) groeit de basis van de micro-ringetjes mee met je eigen haar en moet het weavehaar om de 6-10 weken  weer omhoog worden geplaatst.